Nahazovací speciály Harrison Aviator Plus 2 13ft 3,75lb

Představení kaprových prutů pro daleké náhozy Aviator Plus 2 

V minulém roce se Harrison představil nový model prutů a to Aviator Plus 2 v délce 13ft a křivce 3,75lb. Tento prut byl vyvinut proto, aby vyplnil mezeru mezi typem Aviator Plus 13ft 3,5lb a Trebuchet Light 13ft. 

Bez výraznějšího marketingu se stal jedním z neprodávanějších prutů v této délce. Zde je několik informací o tom proč. 

Jako první je obecné porovnání prutů 12ft a 13ft. Zvětšením délky je možné vytvořit prut, který bude nahazovat dál a přitom nebude tužší. Jak říká konzultant Sammy je to jen mýtus, že musíte být vysoký abyste mohli házet s 13ft prutem. 

Stejně jako všechny pruty řady Aviator je i tento ručně vyráběn v Liverpoolu.

Vrchní vrstva je 1K tkaný uhlík až ke špičce. Pod tím je kombinace prepregu z uhlíkových vláken Toray se třemi různými moduly. Nejvyšší modul je dole kvůli síle a střední modul ve špičce pro lepší zdolávací vlastnosti. Převážná část vláken probíhá podél blanku v nulové ose a jsou zpěvněné lehkou tenkou vrstvou karbonu při 0, +45 a -45 stupních. Nulová osa dává sílu a mimo osu, + a - 45 stupňů ovládá kroucení.

Pozornost věnovaná detailům dizajnu odděluje blanky Harrison od sériově vyráběných blanků. Harrison se vždy snaží vyrábět pruty s hladkou křivkou až do rukojeti, kterou i u nahazovacích prutů cítíte po celé délce. Toto pomáhá lépe cítit zátěž při hodech a zároveň rybu při zdolávání. 

Aviator Plus 2 13ft 3,75lb je nahazovací speciál, ale mimo to je to prut se skvělým pocitem ze zdolávání. Níže několik slov od člena teamu Les Bowers..."Jsou to skvěle vyvážené pruty, díky kterým se lze dostat na větší vzdálenosti a zároveň si užít rybu při zdolávání". 

Šampion v nahazování Sammy říká..."Věřím že tento prut a Trebuchet Light 13ft jsou nejlépe vyvážené pruty co se týče vzdálenosti a pocit ze zdolávání. Hody na turnajích s těmito pruty přesahovali 220m s 4oz zátěží. Při rybaření pak s montáží a 22mm boilies to bylo přes 195m. Průměrný rybář s těmito pruty dokáže dostat svoji kompletní montáž s nástrahou a 4oz zátěží na 150-160m bez větší námahy.

Pro kompletní nabídku klikněte zde.